Zuurstof in het hart van de weefsels. Om in volle gezondheid te leven, hebben we voortdurend behoefte aan een evenwichtige zuurstofopname.

MEER ZUURSTOF + BETER OPGENOMEN ZUURSTOF= GEOPTIMALISEERDE OXYGENATIE

De Bol d’air Jacquier® is een doordacht systeem waarmee de vluchtige deeltjes van een dennenharsextract worden veranderd in zuurstofdragers zodat ze gemakkelijker worden opgenomen in het lichaam. Het verbetert de biologische beschikbaarheid van zuurstof in de kern van het organisme.

Het gebruik ervan is eenvoudig: de gebruiker gaat voor het apparaat zitten, houdt zijn gezicht op 10 cm van de hoorn en ademt simpelweg in.  U past het gebruik aan uw behoeften en gevoel aan: het hele jaar door, dagelijkse inhaleersessies van 1 tot 15 minuten of kuren van minstens 21 dagen.  Elke stimulatiesessie is de basis voor een duurzame stimulatie van vele uren.

De methode werkt op de vitaliteit en op alle lichaamsfuncties.

 

Wanneer een kuur doen?

Aanbeveling van Bol d'air: voor iedereen die zijn gezondheid wil behouden, herstellen of optimaliseren, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie:

  • tijdens examenperiodes
  • tijdens seizoenswisseling, periodes van stress
  • allergie
  • luchtvervuiling
  • verminderde weerstand
  • gewichtsverlies begeleiden
  • om andere verzorging te optimaliseren

 

Maak jouw afspraak voor een gratis proefsessie van 3 min en voel wat het met je doet. Mensen die voelen dat het hun goed doet, komen op regelmatige basis voor een sessie van 3 tot 15 min. of wanneer ze een andere afspraak hebben in de praktijk kan dat gecombineerd worden. De prijs bedraagt 1 euro per minuut.

Je wenst langs te komen voor een zuurstofsessie? Dan kan op afspraak via 0486/485789

Een zuurstofsessie duurt tussen de 3 tot 15 min. 

Wens je te weten wat het voor jou kan betekenen, dan kan je mij telefonisch contacteren via 0486/485789.

Meer info vind je ook via deze link: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/nobelprijs-voor-geneeskunde-cel-weet-hoeveel-zuurstof-er-in-de-buurt-is~bf09aae1/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

NIEUWS NOBELPRIJZEN

Nobelprijs voor Geneeskunde: cel ‘weet’ hoeveel zuurstof er in de buurt is

De Nobelprijs voor Geneeskunde is maandag toegekend aan twee Amerikaanse wetenschappers en een Britse. William Kaelin, Peter Ratcliffe en Gregg Semenza winnen de erepenning en 1 miljoen euro voor hun ontdekking hoe cellen hoe ze zich aanpassen aan de hoeveelheid zuurstof.

Maarten Keulemans7 oktober 2019, 15:25Op het diascherm de drie winnaars van de Nobelprijs voor Geneeskunde. Beeld AFP

Twintig jaar geleden ontrafelde het drietal hoe cellen ‘weten’ hoeveel zuurstof er in de buurt is. Dat is een mechanisme ‘dat elk aspect van het metabolisme beïnvloedt’, aldus het Nobelcomité bij de bekendmaking maandagochtend. ‘Van beweging tot de embryonale ontwikkeling tot de immuunrespons.’ 

 

Bovendien ‘beginnen de eerste toepassingen al door te dringen in de geneeskunde’, aldus het comité. Door cellen wijs te maken dat er te veel of juist te weinig zuurstof is, kunnen tumoren in theorie immers afsterven en bloedcellen een tandje harder gaan werken. De toepassingen zitten dan ook in het kankeronderzoek, maar ook in de behandeling van bloedarmoede, een hartinfarct, beroerte en zelfs wonden.

Schakelaar 

De Amerikaan Gregg Semenza ontdekte in 1995 dat onze cellen beschikken over een zuurstofschakelaar die hij het ‘hypoxie-responsieve element’ noemde. De schakelaar werkt door bij zuurstoftekort een eiwit genaamd HIF1-alfa aan het dna te klikken, en het weg te halen als er juist veel zuurstof is.

William Kaelin en Peter Ratcliffe ontdekten in de jaren die volgden hoe de cel dat precies doet. Is er veel zuurstof in de cel, dan wordt HIF1-alfa voorzien van een reactieve OH-verbinding, waarna de cel andere eiwitten loslaat om het eiwit te vernietigen.

Onomstreden pioniers

Hoogleraar medische oncologie Emile Voest (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis) werkte samen met Kaelin en vindt de prijs zeer verdiend: ‘Als je overziet welke fundamentele inzichten van belang zijn om allerlei ziektes te begrijpen, is waarom de cel wel of niet zuurstof ervaart een heel belangrijke’, zegt hij.

‘Deze prijs is een belangrijke erkenning voor het feit dat het metabolisme van cellen enorm belangrijk is’, vindt immunoloog Astrid Greijer, die eens tien maanden onderzoek deed in het lab van Ratcliffe. ‘En dit zijn echt de onomstreden pioniers.’

Voest ziet de prijs bovendien als ‘een prachtig voorbeeld van fundamenteel onderzoek’ hoe het leven precies werkt. ‘En nu, dertig kaar later, begint het van toepassingen in de praktijk te komen. Mooi om te zien hoe het allemaal bij elkaar komt.’

Je kan dit artikel nalezen via deze link: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/nobelprijs-voor-geneeskunde-cel-weet-hoeveel-zuurstof-er-in-de-buurt-is~bf09aae1/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 

 

* Alle behandelingen in elke vorm vervangen nooit een doktersbezoek of medicatie of bezoek aan de psycholoog.